Mother, Tell Me More...

UNDERTOWdk

 

Dukketeaterkoncert Syd Barrett

"Mother, Tell me more..."


 

 

En teaterkoncert for dukketeater på Svalegangens Dukketeater helt i stil med konceptet fra det store teater.

Her er det et udvalg af sange af Pink Floyds første guitarist Syd Barrett, hvis syrede sange fulde af længsel og poesi, giver scenografen Suse Hartung lejlighed til at skabe en række surrealistiske billeder inden for dukketeatrets magiske rum.

Sangene er arrangeret og indspillet af UNDERTOWdk, som har skabt musikken til en række af Svalegangens Dukketeaters nye forestillinger.

Dukketeaterkoncert med Syd Barretts sange

Svalegangens Dukketeater vil sprænge rammerne for det traditionelle dukketeater med en jubilæumsopførsel af Syd Barretts sange under Århus Festuge med premiere lørdag d. 27. august.

 
Dramaturg og dukkefører Per Brink Abrahamsen, som i 25 år har stået bag Svalegangens Dukketeater, har i samarbejde med kunstneren og scenografen Suse Hartung samt orkesteret UNDERTOWdk skabt en forestilling ud fra Syd Barrets sange.
Forestillingen "Mother, Tell Me More" er en teaterkoncert for dukketeater helt i stil med konceptet for det store teater, hvor musikken udgør fortællingen.

Ikonet og faderen til progressiv rock, Syd Barrett, var sanger, komponist og leder i det tidlige Pink Floyd og en stor inspirationskilde for generationer af musikere.
Hans poetiske og skæve sange har givet Suse Hartung lejlighed til at skabe en række surrealistiske billeder inden for dukketeaterets magiske rum.

UNDERTOWdk har med solisterne Mimse Frisk Jensen og Jakob Dahn skabt et dunkelt og naivistisk lydbillede ud fra Syd Barretts sange i perioden med Pink Floyd og fra hans alt for korte solokarriere.
 

Find os på Spotify.com:

Undertowdk på Spotify

eller

Find os på Yousee.dk:

Undertowdk på Yousee

Cd'en indholder følgende titler:

1. Matilda Mother
2. The Gnome
3. Bike
4. Terrapin
5. Golden Hair
6. Dominoes
7. Long Long Gone
8. The Scarecrow
9. See Emily Play
 
UNDERTOWdk - Mother, Tell Me More:

Johannes Grønager: Orgel, træde orgel, würlitzer, fløjter, marimba & kor
Ole Mandrup: Akustisk guitar, elektrisk guitar & kor
Svend Eeg: Trommer, djembe & kor
Ib Andy Wulff: Elektrisk guitar, e-bow  & knive og gafler
Søren Mortensen: Bas, trommeprogrammering, vokal & synth

Gæste Solister:
Jakob Dahn: Vokal, akustisk guitar og würlizter
Mimse Frisk Jensen: Vokal

Smagsdommerne DR2

Smagsdommerne var forbi Aarhus Festuge og gav en rigtig flot anmeldelse af Svalegangens Dukketeaters nye dukketeaterkoncert med Syd Barrett "Mother, Tell Me More" med musik indspillet af UNDERTOWdk.


Du kan se klippet ved at klikke her...
 

Anmeldelser:

Alt om Aarhus (28/08 2011)

Undertows musikalske arrangementer er fine og sammen med en visuel side, som er både herlig abstrakt og dejligt legende, er "Mother, tell me more" en interessant papirteaterkoncertdebut. ...
Så har man lyst til at lytte til tonerne af velkomponeret musik og kaste sig ud i de frie associationer, som denne lidt mere syrede type dukketeater for voksne byder på er "Mother, tell me more" et besøg værd.
...

Information (28. aug. 2011):

Per Brink Abrahamsen har skabt den uimodståelige dukketeaterkoncert Mother, tell me more over Pink Floyd-sange for de voksne med psykedeliske papirprojiceringer af Syd Barrett i Suse Hartungs vilde dukketeatersyreflip på Svalegangen.

Anne Middelboe Christensen