UNDERTOWdk: The Cabin Boy's Story

UNDERTOWdk: The Cabin Boy's Story
UNDERTOWdk: The Cabin Boy's Story

Undertow er et orkester, der laver musik ud fra kollektive improvisationer. Der er intet aftalt på forhånd, når de spiller. Musikerne skaber musikken i fællesskab i nuet ved intuitivt og med lydhørhed overfor hinandens musikalske indfald at bidrage til det samlede lydbillede. Dette kan udvikle sig meget forskelligt. Nogle gange opstår lyriske temaer, nogle gange stemningsfulde klangflader, der langsomt udvikler og forandrer sig, andre gange spændende polyrytmiske sekvenser.

Musikken til ”Skibsdrengens fortælling” er lavet som en række improvisationer, hvor musikerne har taget udgangspunkt i stemningerne i Karen Blixens fortælling og Dronningens billeder. Dette er blevet til adskillige timers musik, og ud af disse er udvalgt de 5-10 minutters musik, som bliver brugt i forestillingen.

Det, som nu foreligger her, er så at sige en udvidet version af musikken til ”Skibsdrengens fortælling”. Det er Undertows egen musikalske fortælling, hvor der ikke er taget hensyn til, at musikken skal passes ind i handlingsforløbet i dukketeaterforestillingen. Musikken får derfor lov til at udvikle sig på sine egne præmisser. Det kommer der nogle meget længere og mere interessante musikalske forløb ud af, end der er plads til i en teaterforestilling. Musikken skal således ikke høres som en direkte fortolkning af handlingen i Karen Blixens fortælling, men nærmere som en række selvstændige musikalske stemningsbilleder, der illustrerer nogle udvalgte scener i fortællingen.
 

Detaljer
Varenr. UP201001
Vægt 90,00 g
 
Vores pris: 140,00 Dkk (18,20)
Valg
Antal